Fitness Rages die het waard zijn om te vergeten

 

Wij als mensen willen er zo goed mogelijk uitzien. Al honderden jaren proberen we om fitter, slimmer, groter en gezonder te worden. Hierdoor zijn er vele fitness rages ontstaan. Hieronder kijken we naar een aantal van de gekste en meest opmerkelijke van de afgelopen eeuwen - die we zeker niet kunnen aanraden!

1800: Het luchtdieet

In die tijd waren corsetten helemaal hot en grote rokjes zag je bij vrijwel iedere vrouw. Jezelf uithongeren was een veel-voorkomende manier om dun te worden. Voor vrouwen in de middelste klasse was het heel gewoon om weg te kwijnen om zo het Victoriaanse uiterlijk na te streven, wat werd geassocieerd met spirituele puur- en vrouwelijkheid.

1820: Het water en azijn dieet

Lord Byron, a poëet, populariseerde het 'azijn en water dieet' om het lichaam te reinigen. Je ging er van overgeven en kreeg er diarree van, wat natuurlijk leidde tot gewichtsverlies

1925: Het sigarettendieet

Hoewel we nu wel beter weten, werder sigaretten vroeger gebruikt om je eetlust tegen te gaan en zo door duizenden om dun te blijven.

1930: Dun worden met zeep

Was dat vet weg met de speciale zepen uit de 30'er jaren! Het zou je lichaam strakker en slanker maken. Maar we weten wel beter, het was gewoon normale zeep in een mooie verpakking. Opruimen zelf zou beter helpen met het verbanden van calorieën!

1950: Vibrerende riem

Origineel was het ontworpen om de masseusse te vervangen. De vibrerende riem evolueerde in een fitness rage dat zo'n 3,200 trillingen per minuut zou genereren. Het voelde tenminste goed?

1960: Sleeping Beauty

We weten allemaal dat slapen goed voor je is, maar kun je er ook kilo's door kwijtraken? Voor sommigen, onder andere bij Elvis, was slapen een dieet op zich. Volgelingen namen dan een hoop pijnstillers om dagen aan een stuk te slapen en zo te hopen op gewichtsverlies.

1970: Afslank Jeans

De 70's gingen helemaal over de groei van technologie, inclusief nieuwe manieren om af te vallen. Één van deze waren de afslank jeans - geadverteerd als de 'Amazing Space Age Slenderiser'. Deze opblaasbare jeans waren bedoeld om te dragen terwijl je een aantal special oefeningen deed.

1980: Thigh Master

Dit apparaat zou je helpen om je benen slanker te maken binnen no-time. Maar dat passen en meten was niet alleen nogal vermoeiend, het was ook best... grappig.

1982: Aerobics Aussie Style

Deze show was gevuld met schaarsgeklede dames die in provocerende poses stonden en voor veel verwarren zorgden bij adolescente jongens die hun ontbijt aan het eten waren in de jaren 80 en 90. Door Aerobics ontstond een tijdperk van beenwarmers, lycra en string bikini's.

2000: Shake Weight

Nog een TV-wonder, de Shake Weight was bekend voor alle verkeerde redenen. Het product beloofde je om al het goede van trainen te verbeteren door op en neer te gaan als een dumbell. Ondanks alle grapjes, verkocht het apparaat het eerste jaar maar liefst 2 miljoen exemplaren.

2000: Ab Circle

Één van de nieuwste 'gezien op TV' uitvinden, doet de Ab Circle wat het zegt - het maakte een draaiende beweging die zich focust op de buikspieren. Onderzoek toont uit dat het echter niet veel meer doet dan je haren heen en weer wapperen!

  Bekijk onze nieuwste video
Open een franchise 250+ CLUBS DOOR HEEL AUSTRALIË EN DE WERELD Open vandaag je eigen Jetts Gym